Fonds Westland maakt idealen mogelijk door middel van donaties

Fonds Westland gaat per 1 januari 2019 op in Fonds 1818

Fonds Westland gaat op in Fonds 1818. De besturen van beide organisaties hebben dit op 11 december 2018 bekrachtigd door een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. Het feestelijke moment vond plaats in het Westlands Museum in Honselersdijk. Mark Stolk, voorzitter van het bestuur van Fonds Westland: “We zijn blij dat Fonds Westland op 1 januari 2019 opgaat in Fonds 1818. Hierdoor is er in de toekomst meer geld beschikbaar voor donaties in het Westland. We hebben daarover heel heldere afspraken met elkaar gemaakt.”

Jan Schinkelshoek, voorzitter van het bestuur van Fonds 1818: “We hebben de afgelopen jaren al heel intensief samengewerkt, dus dit is een logische vervolgstap. Begin volgend jaar trekken we het Westland in. We gaan bijeenkomsten organiseren om met de Westlanders te bespreken hoe we samen kunnen blijven werken aan een betere maatschappij.”

Nieuwe donatie aanvragen

Beide fondsen werkten de afgelopen jaren organisatorisch en financieel al nauw samen. Fonds 1818 blijft dezelfde hoogwaardige ondersteuning, begeleiding en besluitvaardigheid bieden die aanvragers uit het Westland gewend zijn.

Deze dienstverlening wordt aangevuld met de kennis en het netwerk van Fonds 1818. Wilt u een donatie aanvragen? Dan kunt u nu al terecht op www.fonds1818.nl.

Lopende projecten

Door Fonds Westland gesteunde projecten die nog lopen, gaan over op Fonds 1818. Voor deze projecten blijft Margreet Aantjes contactpersoon. Zij is te bereiken via 070 – 375 49 58 en aantjes@fonds1818.nl.

 

Welzijn met Muziek

Het project Welzijn met Muziek zal in 2019 nog op dezelfde manier voortgezet worden als in 2018. Dit project houdt in dat elk Westlands koor of muziekvereniging twee keer per jaar in een Westlandse woon/zorginstelling of ontmoetingscentrum mag optreden tegen een vergoeding van € 300,- van Fonds Westland. De locaties kunnen elk maximaal zeven keer een optreden ontvangen dat gefinancierd wordt door Fonds Westland. Deelname is alleen mogelijk na tijdige inschrijving op de website www.welzijnmetmuziek.nl
Met ingang van 2020 zal het project Welzijn met Muziek opgaan in het vergelijkbare project van Fonds 1818 (Koren zingen voor Ouderen). Dat zal betekenen dat er voor zowel koren als locaties meer optredens mogelijk zijn per jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De meeste gestelde vragen en antwoorden over de aansluiting bij Fonds 1818

Communicatiecampage

Fonds 1818 organiseer vier bijeenkomsten voor maatschappelijke organisaties in het Westland om te laten zien waarvoor ze bij het fonds terecht kunnen en om te kijken of er nieuwe projecten zijn die meteen kunnen starten. Fonds 1818 organiseer in samenwerking met Fonds Westland ook nog twee feestelijke bijeenkomsten in De Naald. Daarmee blikken we terug op 25 jaar Fonds Westland en laten we zien wat Fonds 1818 te bieden heeft. De uitnodigingen voor al deze bijeenkomsten worden begin volgend jaar verstuurd, maar de datum die op uw organisatie van toepassing is, kunt u nu al in uw agenda zetten:

Woensdag 23 januari
Themabijeenkomst Zorg&Welzijn bij themapark De Westlandse Druif in Monster.

Woensdag 30 januari
Themabijeenkomst Educatie en Natuur&Milieu in basisschool De Hofvilla in Wateringen

Dinsdag 5 februari
Themabijeenkomst Sport bij Quintus in Kwintsheul

Maandag 18 februari
Themabijeenkomst Kunst&Cultuur in WestlandTheater De Naald in Naaldwijk

Maandag 11 en dinsdag 12 maart
Feestelijke bijeenkomsten in WestlandTheater De Naald

Nieuwsbrief en Magazine Fonds 1818

Wilt u op de hoogte blijven van alles wat Fonds 1818 te bieden heeft? Abonneer u dan op de digitale nieuwsbrief en het papieren magazine. Dat kan via www.fonds1818.nl/publicaties. De januari-editie van het Fonds 1818 Magazine staat in het teken van het Westland. De meest recente informatie over het fonds vindt u ook op www.fonds1818.nl.

 

Brugfunctie tussen Fonds Westland en Fonds 1818

Margreet Aantjes-Cozijnsen, de adviseur die reeds jarenlang vanuit Fonds 1818 is betrokken bij aanvragen bij Fonds Westland, blijft op de achtergrond betrokken bij de behandeling van aanvragen die uit het Westland komen.
Daarnaast zullen er Westlandse ambassadeurs bij Fonds 1818 komen, die Westlandse organisaties kunnen helpen om Fonds 1818 te vinden, maar die ook andersom Fonds 1818 zal informeren over zaken die specifiek in Westland spelen.

 

Druiventuin

De stichting Fonds Westland zal per 1 januari 2019 een andere naam krijgen en de beheerstichting worden voor de Westlandse Druif. In deze stichting blijven voldoende middelen achter om alle bestaande verplichtingen van ‘De Westlandse Druif’ na te kunnen komen en om de exploitatie van de Druiventuin in de komende jaren te ondersteunen. Het eigendom van de Druiventuin wordt ondergebracht in deze stichting. De lopende afspraken en verplichtingen ten aanzien van de Druiventuin worden dus niet overgedragen aan Fonds 1818

.