Fonds Westland maakt idealen mogelijk door middel van donaties

Welzijn met Muziek 2018

Westlandse koren en muziekverenigingen doen podiumervaring op en verdienen wat extra's. Bewoners van dienstencentra en wooncentra voor ouderen genieten genieten van concerten. Zo snijdt het project Welzijn met Muziek aan twee kanten. Elk Westlands koor of muziekvereniging mag twee keer per jaar optreden tegen een vergoeding van € 300,- van Fonds Westland. De locaties kunnen elk maximaal zeven keer een optreden ontvangen dat gefinancierd wordt door Fonds Westland. Deelname is alleen mogelijk na tijdige inschrijving op de website. Meer informatie: www.welzijnmetmuziek.nl

Varend Corso Westland 2018, 2019, 2020

Naast een jaarlijkse donatie van € 5.000, - aan Stichting Varend Corso Westland, steunt Fonds Westland ook 12 niet-commerciële Westlandse deelnemers aan het Varend Corso met een jaarlijkse startbijdrage van € 1.250, -. Voorwaarde is dat de boten met een volwaardig arrangement meedingen naar de prijzen en dat de deelnemende organisaties vallen binnen de doelgroep van het Fonds.

Fonds Westland maakt kleinschalige burgerinitiatieven mogelijk

Sinds 2016 staat Fonds Westland ook open voor kleinschalige burgerinitiatieven, waarbij geen sprake is van een vereniging of stichting. Doel: burgerparticipatie stimuleren. Er moeten minimaal drie mensen verantwoordelijk zijn voor het project en het project moet inhoudelijk binnen het beleid van het fonds vallen. Voor meer informatie over de criteria kunt u contact opnemen met onze adviseur, Margreet Aantjes (zie onder 'Contact').

Glazen Pluim 2017

20 winnaars ontvingen op 23 juni van Fonds Westland een cheque, variërend van € 500 tot € 5000. Het hoogste bedrag van € 5000 ging naar Ontmoetingscentrum De Zwaluw (Pieter van Foreest) voor een relaxplein waar cliënten, mensen met een handicap, prettig buiten kunnen vertoeven.
Op de foto alle winnaars van De Glazen Pluim 2017.

.

 

Fonds Westland en initiatieven van en voor rond vluchtelingen

Via het platform WIJDOENMEE.NU steunt Fonds Westland kleinschalige initiatieven van en voor vluchtelingen in gemeente Westland. Via WIJDOENMEE worden aanvragen die aan de basisregels voldoen binnen 7 werkdagen beoordeeld.
Een gehonoreerd project komt op de site van WIJDOENMEE.NU waarbij er mogelijkheid is voor een aanvullende crowdfundingsactie, waarbij donaties via de ANBI-status van de Haëlla Stichting fiscaal aftrekbaar zijn.


Vrijwilligers (advies, ondersteuning en scholing)

Vitis Welzijn Vrijwillige Inzet is het adviesbureau voor vrijwilligers(organisaties) in het Westland. Zie: www.vrijwilligerswerkwestland.nl
Al het aanbod voor scholing van vrijiwlligers binnen Westland is samengebracht op de website www.vrijwilligersacademiewestland.nl
Veel tips en informatie is ook te vinden op het on-line handboek voor vrijwilligersorganisaties van PEP Den Haag, dat gratis te raadplegen is. Zie http://pep-ebook.nl/

 

AGENDA (Activiteiten die door Fonds Westland worden gesteund)

 

3,4,5 augustus 2018
Varend Corso Westland. Voor meer informatie zie www.varendcorso.nl

1 september 2017 tot 31 december 2018
Project 'Op Visite bij Pieter van Foreest Beelden in de tuin'. In zorgcentrum Akkerleven in Midden-Delfland en in Steffana in Delft komen beeldententoonstellingen. Alle zorginstellingen van Pieter van Foreest, waarvan 12 uit gemeente Westland gaan met bussen deze tentoonstellingen bezoeken. In de eigen huizen van de bewoners wordt hieromheen een activiteitenprogramma georganiseerd. Alles staat ook open voor mensen buiten de zorginstellingen.